17 mars 2013

Jag har varit sjuk och därför inte orkat uppdatera här under veckan... men nu är jag igång igen!
 
I torsdags började jag må lite bättre och gjorde därför en spindelhållare och ett rede på den. Den blev ganska okej i mitt tycke. Jag började med att linda floratejp runt 8 blomstertrådar, sen vek jag dom i en 90 graders vinkel. Efter det så började jag med att vira ihop dom med grön myrtentråd och självklart lite floratejp. Sen började jag göra själva "spindelnätet", även det med myrtentråden. Sen gjorde jag redet och fäste det på hållaren med myrtentråd.
 
I fredags åkte jag till skolan och då hade vi Fredrik som lärare. Vi fick göra varsin tärnebukett :) Vi använde oss av något som heter: stiftningsteknik, vilket betyder "ersätta skaft" mer eller mindre. Det var roligt måste jag säga!
Först så bestämdes vilka blommor och blad vi skulle använda: snittnejlikor (Dianthus , grupp: Caryophyllus), tallmyrten, eller vaxblomma som vi kallar det i skolan (Chamelaucium uncinatum), harört (Bupleurum rotundifolium) och läderbräken, eller läderblad (Rumohra adiantiformis). Det blev själva grunden för buketten.
När vi skulle gå på fika så lade vi våra nejlikor på lite papper och sprejade dom med vatten, sen lade vi även över ett fuktigt papper. Detta gjorde vi för att de skulle hålla sig fina lite längre.
Vi gjorde buntar med skaftningstekniken (kan även kallas gaftskaftning): dubbelskaftning.
 
När vi gjort grunden så skulle buketterna dekoreras. Jag dekorerade med 2 små gerbera (Gerbera x cantabrigiensis). de kallas numera för germini. Jag hittar tyvärr inte de latinska namnet på germini, så ska kolla upp detta! Jag dekorerade även med ormskägg (Ophiopogon japonicus), under buketten använde jag även aspidistra (Aspidistra elatior). Sen satte jag även dit lite pärlnålar i mörk turkosa. Vi fick även limma lite, vilket jag inte gjort på blommor förut :) För att få ett fint handtag lindade jag ett silverband runt "skälkarna", som jag även lindat in i floratejp.
Resultatet:
(Mamma tyckte det såg ut som något. Kan ni gissa vad? :P)
 
Igår var jag bjuden på kalas för 2 tjejer i familjen, men kunde inte gå då jag skulle iväg till Gustafssons på öppet hus med "vårinspiration" och invigning av kylrum med mera, och även lyssna på Ingela Wall :) Men innan jag åkte så fixade jag ihop 2 buketter med tulpaner (Tulipa gesneriana) och lite blåbärsris (Vaccinium myrtillus. Emilia som faktiskt fyller 14 år idag fick en bukett med röda tulpaner och Hilma som blev 13 år för ett par veckor sen fick vit-rosa tulpaner i sin bukett. Jag försökte tänka på vilka färger de gillar.
 
Att gå omkring på Gustafssons var verkligen en upplevelse! Sandra var snäll och kom och hämtade mig på rese i Skövde eftersom jag inte hittar till Skultorp där Gustafssons ligger. Det var så häftigt att se alla blommor och allt som fanns där. Tyvärr så ville man ju bara handla allt! Men det fick vi inte, det är bara företag och så som får handla där. Jag och Sandra ville ju ha hela butiken dock :P
Ingela Walls "föreläsning" var också väldigt bra, och snacka om en duktig florist! Blir så avis!!
Tog lite bilder på alla blommor och grejer som fanns där:
Snacka om mycket ris med fjädrar!
Någon hade gjort en riktigt fin "tårta" av blommor, helt underbar!
Inne i kylrummet med snittblommor... blommor, blommor, blommor...!!!
En massa pysselgrejer till buketter och så.. vill ha allt!!!
Ingela Walls uppställningar. Så fint!!
 
Det var den här veckan... eller egentligen bara de senaste dagarna :P
Skola imorgon igen! Ska bli kul att komma igång igen!!
Då mitt finger läker fortfarande så får jag ta det lugnt, men det gör inte så jätteont längre så kan pyssla lite mer nu :)
 
Pözz!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: