27 februari 2013

Idag orkar jag inte skriva så mycket... är väldigt trött och vill bara sova... men lite bilder och kommentarer ska jag allt få till.
 
Den första buketten gjord med spiralteknik för dagen såg ut som på första bilden. Blev riktigt nöjd med den faktiskt :)
 
En annan bukett gjord idag. Har blandat rosor (Rosa), tulpaner (Tulipa gesneriana) och blåbärsris (Vaccinium myrtillus).
 
Den här gjorde jag tre gånger innan jag fick ordning på den... men övning ger färdighet! Rosor (Rosa), brudslöja (Gypsophila paniculata), läderbräken (Rumohra adiantiformis) och sen var det en till blomma där som jag inte vet namnet på så ska kolla det med min lärare!
 
Sen så skulle vi ju självklart börja med något mer komplicerat vilket inte var lätt! Det vi gjorde kallas för redesbukett! Det var mycket att hålla reda på och när jag kom efter lite så fick jag panik och stressen tog över så det blev inte alls som jag ville, men får väl lägga upp resultatet ändå:
 
Det har varit en lång och tröttsam, men självklart rolig, dag idag... så nu blir det sova för mig!
På't i morgon igen bara!
Natti Natt!

Här kommer lite bilder från idag...

Först fick vi börja med att ta lite blommor. Bland annat fick vi rosor (Rosa), tulpaner (Tulipa gesneriana) och brudslöja (Gypsophila paniculata).
 
Efter det så skulle vi snitta blommorna och det var ju inte helt lätt, men man kom in i det efter några rosor :)
 
Ner i vatten med dom med det samma!
 
Fick även lära oss spiralteknik :) Kan säga så här: det ser väldigt väll ut, men är extremt svårt! Men det gick ganska bra till slut!
Nu blir det lite TV för mig och sen kudden! Ska bli kul att se vad som händer i skolan i morgon :)
Natti Natt!

Första Dagen! Välkomna!

Min första dag som lärling på floristutbildningen har startat och jag sitter nu framför datorn här och skriver det här som ett första inlägg. Egentligen började jag redan igår, men det var mest information igår, vilket innebär att det är idag som allvaret börjar!
 
Tanken med den här utbildningen är att jag ska få ett yrke, och dessutom ett yrke som jag kommer tycka är roligt och givande!
 
Upplägget av utbildningen verkar vara helt okej. Vi kommer vara här på skolan i 4 veckor till en början med, sen kommer det bli uppdelat så att det blir 2 dagar på skolan och de resterande 3 dagarna tillbringas på en lärlingsplats i flera veckor. Därefter kommer vi tydligen vara ute på lärlingsplats på heltid. Som sagt verkar det vara ett bra upplägg.
 
Tanken är att det ska komma upp bilder och dyligt över hur jag kommer utvecklas, men nog om det just nu... Hoppas på ett år av kunskap och roliga akrivitieter!
 
Here we go!